Doživite oazu netaknutne prirode

Tenin salaš je pravi izbor za najvažnije događaje u vašem životu i razne druge prigode. Upravo zato mnogi se parovi upravo ovdje odlučuju reći sudbonosno da.

 

O Teninom salašu

U samom srcu Slavonije, na periferiji grada Vinkovaca, samo 20 km od Vukovara, smjestio se Tenin salaš. Ovaj izuzetan šokački ambijent je prožet prošlošću i izvornošću slavonske ravnice.

Salaš se proteže na 8 hektara, a sve zgrade su originalni primjerci drvene građe koji su preneseni iz raznih dijelova Slavonije kako bi se očuvala autohtonost slavonskog kraja. Autentičnom ugođaju seoskog domaćinstva pridonose i šokačka soba uređena u originalnom stilu, čardak, ambari te stari alati, saonice i zaprežna kola. Ova svojevrsna etno zbirka čuva sjećanja na protekla vremena.

Na Salašu, koji je okružen bogatim zelenilom, pronači ćete različite životinje koje pružaju jedinstven doživljaj ravničarskog ruralnog krajolika. Ovdje možete upoznati naše kokoši, guske, patke, konje, ponije, magarce, srne, ovce i svinje.

Tenin salaš sadrži restoranski prostor kapaciteta do 70 osoba, od stare cigle i drvene građe u kojem veliki prozori daju dojam otvorenog prostora, te slamnatu sjenicu sa 20 sjedećih mjesta. Posebnu toplinu i intimu prostoru daju otvoreno ognjište i krušna peć. Okuse i mirise tradicionalnih slavonskih specijaliteta možete doživjeti i u našem šatoru koji je prikladno uređen i prima do 250 osoba.

Galerija slika

Proslave na Teninom Salašu

Na Teninom salašu možete organizirati različite proslave:

  • vjenčanja
  • pričesti
  • krizme
  • rođendanske proslave
  • momačke i djevojačke večeri
  • team bulding za tvrtke i zaposlenike

Pripremili smo video vjenčanja na otvorenom kako biste što bolje doživjeli atmosferu Teninog Salaša

Bogata gastro ponuda

Slavonski kraj je od pamtivijeka poznat po bogatoj gastronomskoj ponudi te nezaboravnom gostoprimstvu i dareljivosti. Hrana je oduvijek spajala generacije i prenosila običaje, a naši domaćini, odjeveni u prigodne oprave, priredit će vam pravu šokačku dobrodošlicu. Uz slasne suhomesnate proizvode to je i domaća užina, namašćen kruh s paprikom, tako karakteristična za podneblje Slavonije, hit bakine kuhinje. Dočekat demo vas uz naše domaće aperitive – rakiju, medicu, višnjevac orahovac. Za potpuni slavonski doživljaj, priredit ćemo vam i demonstracije topljenja masti i čvaraka, te pravljenje poderanih gaća i pita ispod sada uz degustaciju.

U idiličnom i prirodnom okruženju za vas ćemo pripremiti tradicionalne gastronomske delicije slavonskog kraja, a to su domaća seljačka juha, sarma, čobanac i fiš u kotliću, janjetina, teletina i prasetina ispod peke, šaran na rašljama, prase i janje na ražnju te kotlovina sa različitim vrstama mesa.

Slatke delicije, koje ćemo vam ponuditi rađene su po starim recepturama naših baka. Osjetite bogatstvo okusa makovnjače, orahnjače, salenjaka, pite od jabuka, štrudli od višanja, starih svatovskih kolača te taški punjenih s makom iii orahom.

Nazovite nas

Kontakt telefon za sve informacije

091 222 00 67 – voditelj

091 400 61 12 – pomoćnik voditelja

Kontaktirajte nas putem obrasca

Slanjem poruke prihvaćate ova pravila o zaštiti privatnosti i načinu na koji koristimo Vaše osobne podatke.